Καθαρισμοί Χώρων - Συνεργεία Καθαρισμού| Micro Clean
 
 
 
Υπηρεσίες καθαριότητας και
συντήρησης προηγμένης τεχνολογίας
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Βιοκαθαρισμός με ένζυμα
 
 
 

Βιοκαθαρισμός με ένζυμα

 
Βιοκαθαρισμός με ένζυμα από τη MicroClean, για γρήγορο, ασφαλές και οικονομικό αποτέλεσμα στην καθαριότητα.
 
 
 
 
Τα ένζυμα είναι πρωτεΐνες ή πρωτεϊνικής βάσης πολύπλοκες οργανικές ενώσεις οι οποίες χρησιμοποιούνται ευρέως σε ένα αρκετά μεγάλο φάσμα εφαρμογών προωθώντας έτσι μια πιο οικολογική θεώρηση των επιστημών και της διαχείρισης του περιβάλλοντος. Τα ένζυμα, το κλειδί της φύσης για τη ζωή, κινούν τα πάντα. Από τα βακτήρια ως τους ανθρώπους. Τώρα χρησιμοποιούνται ευρέως στον βιοκαθαρισμό. Υπάρχουν πολλών ειδών ένζυμα που χρησιμοποιούνται στον βιοκαθαρισμό, ανάλογα με τη σύνθεση του ρύπου (αμυλάσες, πρωτεάσες, λιπάσες). Εχθρός τους τα ισχυρά καθαριστικά και απολυμαντικά προϊόντα.

Κάθε ένζυμο έχει την ιδιότητα να ταιριάζει με συγκεκριμένα μόρια ενός συστατικού ή ουσίας. Όταν το συστατικό αυτό έρθει σε επαφή με το κατάλληλο ένζυμο, τότε αυτό «κλειδώνει» σε μια ειδική περιοχή του ειδικά σχεδιασμένη γι’ αυτό και στη συνέχεια, με βιοχημικές αντιδράσεις, το ένζυμο διασπά τα μόρια του συστατικού αυτού ή δημιουργεί ένα νέο μόριο. Το προϊόν της διεργασίας απομακρύνεται κατόπιν από το ένζυμο επιτρέποντάς του να έρθει σε επαφή με περισσότερα συστατικά. Η δομή του ενζύμου δεν αλλάζει κατά τη διεργασία. Τα ένζυμα έχουν την ιδιότητα να επιτυγχάνουν τις βιοχημικές αντιδράσεις πολύ πιο γρήγορα σε σχέση με τα τυπικά καθαριστικά, γι’ αυτό και είναι πολύ αποτελεσματικά στον καθαρισμό από τους ρύπους.

Πώς λειτουργούν τα ένζυμα στον βιοκαθαρισμό;

Όταν το ένζυμο βρίσκεται σε περιβάλλον με «φαγητό» και υγρασία, όπως είναι η σύνθεση ενός ρύπου, λειτουργεί για πολλές ώρες και μέσα από βιοχημικές διαδικασίες επιτυγχάνεται ένα φυσικό, γρήγορο, ασφαλές και οικονομικό αποτέλεσμα στην καθαριότητα. Τα ένζυμα χρησιμοποιούνται στον βιοκαθαρισμό για την απομάκρυνση λεκέδων όπως σάλτσες, αίμα, ούρα, φαγητά κλπ.

Στη MicroClean σεβόμαστε τόσο εσάς όσο και το περιβάλλον γι’ αυτό και χρησιμοποιούμε οικολογικές τεχνολογίες στις εργασίες βιοκαθαρισμoύ με ένζυμα. Παράλληλα, είμαστε σε θέση να χρησιμοποιούμε και να προτείνουμε τα ένζυμα εκείνα που ταιριάζουν σε κάθε περίπτωση ρύπου.